Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 27ης μέχρι τη δύση της 28ης   Οκτωβρίου, φωταγώγηση δημοσίων καταστημάτων, Τραπεζών και Οργανισμών. Την 27η Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11.45 π.μ. θα γίνει κατάθεση στεφανιών και προαιρετική απαγγελία ποιημάτων από έναν μαθητή κάθε σχολείου, από τους: Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ν. Μουδανιών του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, τα Νηπιαγωγεία Ν. Μουδανιών, τα Δημοτικά Σχολεία Ν. Μουδανιών, τα σχολεία Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Μουδανιών, την ΕΠΑΣ Ν. Μουδανιών, το ΙΕΚ Ν. Μουδανιών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ν. Μουδανιών «Φάρος», την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Ν. Μουδανιών «Βιθυνία», το Σύλλογο Ποντίων «Αλέξανδρος Υψηλάντης» και την Προοδευτική Ένωση Ελληνοποντιακών Συλλόγων Ν. Χαλκιδικής «Ενωτική Κίνηση» και το Κέντρο Ελληνορώσικης φιλίας Ν. Χαλκιδικής, στο Ηρώο, με ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

•Την 28η Οκτωβρίου και ώρα 8.30 θα γίνει έπαρση της σημαίας στο χώρο του Ηρώου.

•Στις 9.45 προσέλευση αντιπροσωπειών μαθητών από κάθε σχολείο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

•Στις 10.00 πέρας προσέλευσης της Δημοτικής Αρχής, των Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., των Οργανισμών και των Προεδρείων των Σωματείων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και έναρξη της Δοξολογίας.

•Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η καθηγήτρια του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών, κα Γκούτσιου Μαρία.

•Θα επακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου  και κατάθεση στεφανιών από τους κ.κ. Δήμαρχο, Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για την Εθνική Αντίσταση, Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μουδανιών, Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Βουλευτές Νομού Χαλκιδικής, Εκπρόσωπο της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Διοικητή Αστυνομικού Τμήματος Ν. Μουδανιών, Διοικητή Τμήματος Τροχαίας Ν. Μουδανιών, Λιμενάρχη Ν. Μουδανιών, Πρόεδρο Λιμενικού Ταμείου Χαλκιδικής, Προϊστάμενο Τμήματος Τεχνολογίας, Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Α/θμιας Εκπαίδευσης N. Xαλκιδικής, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής, εκπρόσωπο ΚΑΠΗ Ν. Μουδανιών, εκπρόσωπο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Θα επακολουθήσει  ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

•Μετά από την επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει παρέλαση μπροστά από τους επισήμους, με την εξής σειρά:  Χορευτική Ομάδα «ΦΑΡΟΣ», Σύλλογος Ποντίων «Αλέξανδρος Υψηλάντης», 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, 3ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μουδανιών, 1ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών, 2ο Γυμνάσιο Ν. Μουδανιών, ΕΠΑ.Λ. Ν. Μουδανιών, Γενικό Λύκειο Ν. Μουδανιών, Ελληνική ομάδα Διάσωσης.

•Διάλυση των τμημάτων γίνεται στη διασταύρωση των οδών Δ. Τζαβούρα με Μοσχονησίων - Κυδωνίων.

•Τόπος συγκέντρωσης και εκκίνησης των τμημάτων παρέλασης ορίζεται η οδός Δ. Ιορδανίδη (περιοχή εργατικών κατοικιών).

•Επόπτες παρέλασης ορίζονται οι γυμναστές των σχολείων κατά λόγο αρμοδιότητας έκαστος.

•Τελετάρχης σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων, ήτοι στην κατάθεση στεφανιών την 27.10.2014, στην Εκκλησία κατά τη δοξολογία, στην κατάθεση στεφανιών από τους εκπροσώπους των Αρχών και τέλος στην παρέλαση, ορίζεται ο Γυμναστής του ΓΕΛ Ν. Μουδανιών, κ. Γλαρός Γεώργιος.

•Την τάξη θα τηρήσουν τα Αστυνομικά Τμήματα Τάξης και Τροχαίας κατά λόγο αρμοδιότητας.

•ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΥ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ, ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΟΙ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΩΝ Ν.Π.Δ.Δ., ΤΩΝ Ν.Π.Ι.Δ., ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΤΑ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ.

•Ο εορτασμός στα Δημοτικά Διαμερίσματα θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των Προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν το Δήμαρχο στα οικεία Δημοτικά Διαμερίσματα.

 

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας

Καρράς Εμμανουήλ