Τρίτη 18 Μαρτίου 2014



Συνάντηση Συλλόγων της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών-Εξωραϊστικών Συλλόγων Οικοπεδούχων και Οικιστών  Δήμου Ν. Προποντίδος-Χαλκιδικής  την 15 Μαρτίου 2014. (Πρωτοβουλία του προσωρινού ΔΣ της Ομοσπονδίας).


Το  Σάββατο 15 Μαρτίου 2014 στην Κηπούπολη Ν. Καλλικράτειας, προσωρινή Έδρα της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών-Εξωραϊστικών Συλλόγων Οικοπεδούχων και Οικιστών  Δήμου Ν. Προποντίδος-Χαλκιδικής, έγινε συνάντηση των Μελών Συλλόγων της Ομοσπονδίας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τους οικισμούς όπως η περισυλλογή σκουπιδιών, αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων γραμμών δημοτικού φωτισμού, αποκομιδή ογκωδών, μπαζών, κομποστοποίηση οικιακών απορριμμάτων, αντικατάσταση φθαρμένων κάδων   κλπ.
Την συνάντηση παρακολούθησε  ο Αντιδήμαρχος Ν. Προποντίδος και υποψήφιος Δήμαρχος  κ. Εμμανουήλ Καρράς (συνοδευόμενος από  τους κυρίους Καμπάνη Κωνσταντίνο  και Καζαντζίδη Παναγιώτη), ο οποίος μεταξύ άλλων μας γνώρισε και τα εξής:
1.Ο διαγωνισμός για την προμήθεια νέων κάδων είναι στην διαδικασία έγκρισης. Πολύ σύντομα οι φθαρμένοι κάδοι θα αντικατασταθούν και ένας  μεγάλος αριθμός κάδων  θα επισκευαστούν από συνεργείο το Δήμου.
2.Έχουν εγκριθεί οι διαγωνισμοί ηλεκτρολογικού υλικού και οι αντικαταστάσεις λαμπτήρων θα γίνονται με χρήματα του Δήμου και όχι των Συλλόγων των οικισμών.
3.Θα διατεθούν χαλίκια οδοστρωσίας σε οικισμούς για τις ανάγκες συντήρησης των δρόμων των οικισμών μέσω της ομοσπονδίας, άμεσα, ίσως προ των εορτών του Πάσχα. Ζητήθηκε και η συγκεντρωτική κατάσταση αναγκών των Μελών Συλλόγων της Ομοσπονδίας για την υλοποίησή του αιτήματος άμεσα.
4.Θα καθορισθεί πρόγραμμα περισυλλογής αδρανών-ογκωδών  τα οποία θα μεταφέρονται σε χώρο του Δήμου όπου έχει εγκατασταθεί  και ένας σπαστήρας για την ανακύκλωσή  τους.
5.Για τα κλαδιά έχει αγορασθεί από τον Δήμο καταστροφέας  κλαδιών ρυμουλκούμενος που θα διατίθεται προγραμματισμένα σε Συλλόγους για την καταστροφή τους.
6. Θέματα που αναφέρθηκαν στον κ. Αντιδήμαρχο και υποψήφιο Δήμαρχο για την μελέτη -εφαρμογή- επίλυσή τους  από την Δημοτική αρχή στο μέλλον: Διάβρωση ακτών, επεκτάσεις σχεδίων πόλεως που εκκρεμούν, Υδροδότηση οικισμών, φράγμα Χαβρία, δίκτυα φωτισμού ασφαλείας σε εκτός σχεδίου περιοχές, γη υψηλής παραγωγικότητας που χαρακτηρίζει άγονες κυριολεκτικά περιοχές και που πρέπει να μεταφερθούν  βορειότερα, ανάπτυξη της περιοχής του δήμου μας κλπ, κλπ.
Να σημειωθεί ότι με τις συναντήσεις αυτές η Ομοσπονδία επιθυμεί να γνωρίσει σε Δημοτική αρχή και υποψηφίους Δημάρχους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Σύλλογοί μας ώστε να αντιμετωπισθούν σταδιακά και με τον καλλίτερο τρόπο  στο μέλλον και αποτελεσματικά. Με το πνεύμα αυτό θα επιθυμούσαμε εμείς σαν Ομοσπονδία να δούμε όλους τους υποψηφίους Δημάρχους με τους συνεργάτες  τους ώστε να ενημερωθούν για τα χρόνια προβλήματά μας,  να ακούσουμε  τις προτάσεις τους και να αισθανθούμε ότι ένα πολύ μεγάλο και ζωτικό κομμάτι του Δήμου όπως εμείς (οι οικιστές)   δεν αγνοούμεθα  από τις εκάστοτε Δημοτικές αρχές.
Το προσωρινό ΔΣ
Ομοσπονδία Οικιστικών Συλλόγων Δήμου Ν. Προποντίδος.