Τρίτη, 21 Ιουνίου 2011

Ρύθμιση για τα αυθαίρετα προανήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου

Ρύθμιση για την αυθαίρετα προανήγγειλε ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης.

Δεν είναι δυνατόν να γκρεμίσεις ένα εκατομμύριο αυθαίρετα, σημείωσε, προσθέτοντας όμως πως είναι δυνατόν να κατεδαφίσεις αυθαίρετα σε ρέματα, δάση, αιγιαλό ή παραλίες.

Συνεχίζοντας εξήγγειλε «κοινωνικά δίκαιες» εισφορές σε ιδιοκτήτες αυθαιρέτων, με εξαίρεση αυτά που προκαλουν μεγάλη περιβαλλοντική επιβάρυνση. Προανήγγειλε ακόμη νέο νόμο που θα καθιστά αδύνατη την αυθαιρεσία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ακόμη πως επιταχύνεται η διαδικασία για την κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών σε όλη τη χώρα, ότι αναθεωρείται η δασική νομοθεσία, ώστε να γίνει η σύνδεση της με την περιβαλλοντική νομοθεσία και «ανοίγει η συζήτηση για το είναι δάσος αλλά και τι θέλουμε να είναι δάσος».

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, ο κ। Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει η περαιτέρω αποκρατικοποίηση της επιχείρησης, με τη διατήρηση όμως του ελέγχου των κρίσιμων υποδομών της χώρας.

NAFTEMPORIKI.GR