Τρίτη, 8 Απριλίου 2014

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Νέας Προποντίδας κ. Μανώλη Καρρά στα Νέα Μουδανιά


ΜΑΡΙΑ ΣΑΡΙΔΟΥ:ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΗΣ Ν. ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣΑπό τα τέλη Φεβρουαρίου που η Ριζοσπαστική κίνηση πολιτών “Ανθρώπων Δήμος” του δήμου Ν. Προποντίδας με τίμησε αναδεικνύοντάς με επί κεφαλής της, ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε μια πορεία γεμάτη εμπειρίες, γνώση και συναισθήματα.
Διαπιστώνουμε από πρώτο χέρι το πώς αντιλαμβάνονται οι άλλες δημοτικές παρατάξεις την κρίσιμη – για τις ζωές όλων μας – υπόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδίως όπως αυτή διαμορφώνεται μέσα στη στενωπό του Καλλικρατικού μοντέλου: με λογικές που συνοψίζονται στη φράση «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Λύσεις απολίτικες ή απλά διαχειριστικές, άλλες  συγκαλλυμένα  κυβερνητικές, λύσεις που υποκινούνται από προσωπικές φιλοδοξίες, ή που “επιβάλλονται” από συνεργασίες....
προσώπων που μέχρι πρότινος δήλωναν πολιτικοί αντίπαλοι, παράδοξα πολιτικά συνοικέσια, παρασκηνιακές συναλλαγές, διάδοση φημών και άλλα θλιβερά. Όλα τα παραπάνω, όχι μόνο πολιτική δεν παράγουν, αλλά συνεχίζουν να συντηρούν μια αρρωστημένη και επικίνδυνη λογική.
Η δική μας προσέγγιση τάχθηκε εξαρχής απέναντι σε όλα αυτά και παραμένει ξεκάθαρη και βαθιά πολιτική, αφού αποσκοπεί στην ενεργοποίηση και συμμετοχή στα κοινά του Δήμου όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών, με προτεραιότητα τις ανάγκες μας. Προς μεγάλη μας ικανοποίηση συνειδητοποιούμε την ανταπόκριση που έχει το εγχείρημά μας, βλέποντας να μας προσεγγίζουν όλο αυτό το διάστημα δημότες με τις ίδιες ανησυχίες, κοινές κόκκινες γραμμές και ίδιο όραμα. Άνθρωποι που αναγνωρίζουν την ανάγκη αφύπνισης όλων και υποστηρίζουν ενεργά την πεποίθησή τους πως είναι οι απλοί, υγιώς σκεπτόμενοι δημότες, που με την έμπρακτη συνδρομή τους θα δώσουν ελπιδοφόρα προοπτική στα πολυποίκιλα προβλήματα του δήμου μας. Ανάμεσα σε αυτά, ενδεχομένως τα σοβαρότερα και πιο επικίνδυνα, είναι αφενός η ηθική έκπτωση κι αφετέρου η απάθεια μπροστά στην καταστροφή που μας πλαισιώνει.
Με τη βεβαιότητα ότι είστε πολλοί στον δήμο Ν. Προποντίδας που έχετε την ίδια πολιτική ματιά για τις δημοτικές εκλογές, που συμφωνείτε με το στόχο μας και αντιλαμβάνεστε την κρισιμότητα όσων διακυβεύονται για την καθημερινότητά μας και τις ζωές μας, σας καλούμε να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί μας και να υποστηρίξετε την προσπάθειά μας με κάθε τρόπο. Να ξεπεράσετε κάθε ενδοιασμό, και αμφιβολία. Να ενταχθείτε στο ψηφοδέλτιο της δημοτικής μας κίνησης με το πάθος και το χαμόγελο που γεννιέται από την πίστη συμμετέχοντας σε κάτι καθαρό και όμορφο.
Τώρα είναι η στιγμή να πεισμώσουμε και να σταθούμε ανυποχώρητοι και ασυμβίβαστοι απέναντι σε λογικές και πρακτικές παλαιάς κοπής – αιτίες που μας έφεραν στην σημερινή οικτρή κατάσταση.
Τώρα είναι η στιγμή, όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κίνημα πολιτών που θα παρέμβει ουσιαστικά στα δημοτικά πράγματα.
Τώρα είναι η στιγμή, όλοι μαζί, να διεκδικήσουμε μέσα από τον δήμο μας – συλλογικά και δυναμικά – ένα μέλλον πιο δημοκρατικό, πιο ανθρώπινο. Με πίστη στις δυνάμεις μας, Ελπίδα και Αξιοπρέπεια.
Μαρία Σαρίδου
υποψήφια δήμαρχος Ν. Προποντίδας
maria_saridou@yahoo.gr

Κοινή κάθοδο Α.Παπαγιάννη - Γ.Γκιλή για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο Δήμο Ν. Προποντίδας