Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ.


Στο τέλος του προηγούμενου μήνα πραγματοποιήθηκε από την ΛΕΦΕΔ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ επίσκεψη στο ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ και στη ΣΧΟΛΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

Κατά την επίσκεψη μας εκεί τα μελή μας ενημερώθηκαν από αξιωματικό του κέντρου για την αποστολή , το προσωπικό και τα μέσα του ΚΕΑΣ και της ΣΑΣ  όπως επίσης πραγματοποιήθηκε και μια γενική ενημέρωση για την ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ. Παρόντες ήταν ο διοικητής του ΚΕΑΣ και ο διοικητής της ΣΑΣ οι οποίοι μας ενημέρωσαν ειδικότερα και  με τους οποίους ανταλλάξαμε αναμνηστικά.
Μετά το τέλος της ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στο αεροδρόμιο και στις εγκαταστάσεις της μονάδας.
Εντύπωση έκανε σε όλους μας η τελεία το δυνατό κατάσταση του υλικού – εγκαταστάσεων και μέσων του αεροδρόμιου  όπως και το ηθικό όλων ανεξαιρέτως των στελεχών του, από το διοικητή έως τον νεότερο στρατιώτη, ιδιαιτέρως εντυπωσιαστήκαμε δε από την  μονάδα συντήρησης των ελικοπτέρων.
Στο τέλος πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση – ενημέρωση για τους τρόπους προσέγγισης  /  εισόδου / εξόδου και φόρτωσης / εκφόρτωσης στο μεταφορικό ελικόπτερο UH-1.
Τα μέλη μας μετά από την ενημέρωση από Αξιωματικό Χειριστή και από μέλος μας Αξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων και χρησιμοποιώντας ατομικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό ( εξαρτύσεις – σάκους Μπέργκεν – όπλα προσομοίωσης κλπ ), πραγματοποίησαν ως ομάδα πεζικού αρκετές φορές είσοδο – έξοδο  / φόρτωση και εκφόρτωση στο ελικόπτερο.
Τα μέλη μας αποκόμισαν μεγάλα οφέλη από την επίσκεψη αυτή καθώς – όπως βλέπουμε σε όλες τις πολεμικές συγκρούσεις στον κόσμο οι περισσότερες επιχειρήσεις πραγματοποιούνται με αερομεταφορά – το ελικόπτερα είναι ένα από τα βασικότερα μέσα μεταφοράς ομάδων ΠΕΖΙΚΟΥ – ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ και η εκπαίδευση όλων μας σε αυτά είναι υποχρεωτική.

Ευχαριστούμε τον διοικητή του ΚΕΑΣ και τον διοικητή της ΣΑΣ για την φιλοξενία όπως και όλα τα στελέχη του αεροδρόμιου που έκαναν τα πάντα για να ενημερωθούμε το μέγιστο δυνατόν. Είμαστε περήφανοι για όλους σας να είστε γεροί και δυνατοί.

Ευχαριστούμε τον Αξιωματικό Χειριστή που ολόκληρη την ήμερα ασχολήθηκε με εμάς ενημερώνοντας μας και ξεναγώντας μας…. Καμία ερώτηση μας δεν έμεινε αναπάντητη.

Ευχαριστούμε το ΓΕΣ – ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ για την έγκριση του αιτήματος μας.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.