Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ» ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΠΟΜΠΟΤΕΪΚΑ-ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΣΤΗΝ Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, ΙΟΥΝΙΟΣ-ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010, ΧΡΟΝΟΣ 1Ος , ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 2. ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

Καταστατικό ή άλλες πληροφορίες

Όσοι επιθυμούν να λάβουν το καταστατικό ή άλλες πληροφορίες μπορούν να καλούν στo τηλέφωνο 6979876223 begin_of_the_skype_highlighting              6979876223      end_of_the_skype_highlighting ή με αποστολή μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου που είναι antigoneia@yahoo.gr, antigoneia@gmail.com.

Συνεχίζεται η εγγραφή νέων μελών

Συνεχίζεται η εγγραφή μελών και ευελπιστούμε ότι θα εγγραφούν όλοι οι ιδιοκτήτες των αγροτεμαχίων στην περιοχή. Η συνδρομή έχει ορισθεί στα 50 ευρώ.

Ανακοίνωση

Για την ενημέρωση του τοπογραφικού της περιοχής μας με τις κατατμήσεις που έγιναν από τους πωλητές (μεσίτες), απαιτούνται τα τυχόν τοπογραφικά που διαθέτετε. Παρακαλούμε λοιπόν να μας τα προσκομίσετε, όσοι τα διαθέτετε, θα μας βοηθήσουν στην σύνταξη του τελικού τοπογραφικού, που θα μας χρησιμεύσει άμεσα στην υποβολή προτάσεων μελετών για την αναβάθμιση του οικισμού μας.

Από το ΔΣ της Αντιγόνειας.

Χρήσιμα τηλέφωνα Δ. Καλλικράτειας

Τηλεφωνικό κέντρο Δήμου 2399-350000

Γραφείο Δημάρχου 2399-350002

ΚΕΠ 2399-350051-52-53

Δημοτική Αστυνομία 2399-350021

Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων 2399-350099

Γραφείο Πολεοδομίας 23990-20211

Αντιδήμαρχος Καθαριότητας 23990-49049

Αστυνομ. Τμήμα Καλλικράτειας 23990-21202

Αγροτικό Ιατρείο 23990-21232

Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών 23730-22222

Βήμα Καλλικράτειας 23990-49202

Ραδιο Ταξί 23990-23333

Ανοιχτή Γραμμή Πολιτών 23990-20277, 23990-49049.

Ενιαίος Ευρωπαϊκός αριθμός ανάγκης 112

Πυροσβεστικό Σώμα 199

ΕΚΑΒ 166

ΔΕΗ 10500

Δεν ξεχνώ την συνδρομή μου και εγγράφω και άλλα μέλη.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Ευχαριστήριο του ΔΣ στον κ. Αννούδη Χρήστο

Ευχαριστούμε το μέλος της κοινότητας μας κ.Αννούδη Χρήστο για την δωρεάν προσφορά εργασίας του στην κατασκευή του πίνακα ανακοινώσεων του Συλλόγου. Ο Σύλλογος επιβαρύνθηκε μόνο τα υλικά, η πινακίδα έχει παραδοθεί στο Σύλλογο και αναμένεται να τοποθετηθεί πολύ σύντομα στην είσοδο του οικισμού, θα περιέχει οδηγίες- ανακοινώσεις προς όλους για την άνετη διαβίωσή μας και την αναβάθμιση του χώρου μας.

Ανακοίνωση και οδηγίες για την εναπόθεση οικιακών σκουπιδιών στον οικισμό μας.

1. Φέρονται σε γνώση όλων όσων κατοικούν ( μόνιμα και επισκέπτες Σαββατοκύριακου) τα παρακάτω:

2. Ο κάδος που έχει τοποθετηθεί είναι μόνο για οικιακά απορρίματα.

3. Θα τοποθετηθεί και δεύτερος πολύ σύντομα.

4. Προσοχή, τα οικιακά απορρίμματα θα πρέπει όλα να είναι σε πλαστικές σακκούλες και δεμένα καλά.

5. Για τα υπόλοιπα απορρίμματα, άχρηστα αντικείμενα, μπάζα, ΟΛΟΙ ΜΑΣ πρέπει να τα μεταφέρουμε με δικό μας μέσον στην διαλογή, που ευρίσκεται απέναντι, σε πολύ μικρή απόσταση.

6. Όταν ο κάδος μας έχει γεμίσει, τηλεφωνούμε στο 23990-49049 και έρχεται το φορτηγό για άδειασμα.

7. Το πρόγραμμα του Δήμου μας, προβλέπει άδειασμα κάθε Πέμπτη και όσες άλλες φορές απαιτηθεί, κατόπιν δικής μας αιτήσεως τηλεφωνικά στο 23990-49049.

8. Τελευταία παρατηρήθηκε ότι κατ’ επανάληψη έχουν τοποθετηθεί μπάζα και άχρηστα αντικείμενα μέσα στους κάδους, με αποτέλεσμα να μειώνεται ο χώρος τους. 9. Πιστεύουμε ότι όλοι θα τηρήσετε τις οδηγίες έτσι που το περιβάλλον μας να είναι καθαρό και πολιτισμένο.

Τοποθετήθηκαν δύο «Πυροσβεστικές Φωλιές» και αναμένονται να τοποθετηθούν και άλλες σε όλο τον οικισμό. (για πρόληψη πυρκαγιών)

Με φροντίδα και επιμέλεια του Αντιπροέδρου κ. Τσανακάκη Δημητρίου και του Ταμία μας Άγγου Απόστολου, συνεπικουρούμενου από την σύζυγό του Εύα και άλλων κατοίκων, ετοιμάσθηκαν δύο Πυροσβεστικές φωλιές (δύο βαρελιών έκαστο, ένα με άμμο και ένα για νερό, κόκκινου χρώματος) και τοποθετήθηκαν σε επικίνδυνες για φωτιά περιοχές στον οικισμό μας. Τους συγχαίρουμε για την πρωτοβουλία τους και ευχόμαστε το παράδειγμά τους να βρει και άλλους μιμητές.

Προσοχή δεν είναι για απορρίμματα αλλά για πυρόσβεση.

Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών

Το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ) είναι μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων πολιτών που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Ήδη είναι η μεγαλύτερη εθελοντική οργάνωση Πολιτικής Προστασίας στη χώρα στον τομέα που αφορά στο πλαίσιο της αποστολής του Πυροσβεστικού Σώματος και προσφέρει συμπληρωματικό έργο στις Κρατικές Υπηρεσίες του τομέα πυρόσβεσης - διάσωσης και φυσικών καταστροφών, χωρίς σε καμία περίπτωση να θέλει να τις αντικαταστήσει ή να τις υποκαταστήσει.

Ιδρύεται Εθελοντική Ομάδα Δήμου Καλλικράτειας (ΕΘ. Ο. ΔΗΚ) Εθελοντών Πυροσβεστών Αναδασωτών και Πολιτικής Προστασίας.

Το ΕΣΕΠΑ ιδρύει Παράρτημα Εθελοντικής Ομάδας στον Δήμο Καλλικράτειας, για εγγραφές πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Μπούσμπο Ζαχαρία , κιν 6978888300

Και Κουμπαγιώτου Αναστασία 6977574731. Το πρωτόκολλο συνεργασίας υπεγράφη την 11 Μαΐου 2009 με τον Δήμο Καλλικράτειας. Αποστολή του είναι οι δράσεις Πολιτικής Προστασίας. Το ΔΣ της Αντιγόνειας τους εύχεται καλή επιτυχία και θα επανέλθει επι του θέματος με πρόταση για τον οικισμό μας για την πρόληψη πυρκαγιών και την υλοποίηση τους.

Οδηγίες για την πρόληψη πυρκαγιάς

1.Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά την διάρκεια των θερινών μηνών.

2.Μην ανάβετε τους θερινούς μήνες υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

3.Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

4.Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρίσκεσθε σε υπαίθριους χώρους.

5.Μην αφήνετε σκουπίδια στο ύπαιθρο και ειδικότερα στην περιοχή μας όπου υπάρχουν πολλά ξερά χόρτα . Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

6.Δημιουργήστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι σας καθαρίζοντας και απομακρύνοντας σε ακτίνα τουλάχιστον 10 μέτρων τα ξερά χόρτα, τις πευκοβελόνες, τα ξερά φύλλα, τα κλαδιά κλπ.

7.Κλαδέψτε τα δένδρα μέχρι το ύψος των 3 μέτρων, ανάλογα με την ηλικία τους και την κατάσταση των κλαδιών τους.

8.Απομακρύνετε όλα τα ξερά κλαδιά από τα δέντρα και τους θάμνους.

9.Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους τη στέγη και τα μπαλκόνια. Κλαδέψτε τα έτσι ώστε να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον 5 μέτρων από το σπίτι σας.

10.Αραιώστε γύρω από το κτίσμα την βλάστηση έτσι ώστε αυτή να απέχει τουλάχιστον 5 μέτρα από το κτίσμα. Για λόγους ακόμη μεγαλύτερης ασφάλειας και όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, απομακρύνετε την δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων.

11.Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή πλαστικούς οχετούς νερού στους τοίχους του κτίσματος.

12.Προφυλάξετε, εξωτερικά, τα παράθυρα και τις γυάλινες πόρτες, τοποθετώντας παντζούρια από μη εύφλεκτα υλικά.

13.Καλύψτε τις καμινάδες και τους αγωγούς εξαερισμού του κτίσματος με ειδικό, μη εύφλεκτο, συρμάτινο σύρμα έτσι ώστε οι σπίθες να μην μπορούν να διεισδύσουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

14.Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι.

15.Αποφύγετε την κατασκευή ακάλυπτων δεξαμενών καυσίμου κοντά στο σπίτι σας.

16.Τοποθετείστε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.

17.Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και μεριμνήστε για τη συντήρηση τους.

18.Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε σε περίπτωση πυρκαγιάς.

19.Μία δεξαμενή νερού, μια απλή αντλία που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ένας σωλήνας νερού, μπορεί να σας προστατεύσουν από την πυρκαγιά.

Πώς πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε πυρκαγιά

1.Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στο Κέντρο της Πυροσβεστικής (στον αριθμό κλήσης 199) και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεσθε, καθώς και πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βλέπετε την πυρκαγιά.

2. Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.

3.Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

4. Μην κλείσετε το τηλέφωνο προτού δώσετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες



Επιτροπή που συντάσσει το ενημερωτικό δελτίο




Η τοποθέτηση του Πίνακα Ανακοινώσεων της Αντιγόνειας





Σάββατο 22 Αυγούστου, το ΔΣ επι το έργον, η τοποθέτηση του πίνακα ανακοινώσεων της Αντιγόνειας.